May 17, 2022

happy-House

The home veterans

Raul Sanchez Architects strips slender house down to exposed brick facades and inserts modern interior

2 min read


Raul Sanchez Architects stripped a 19th century home in a ruinous point out, situated in Barcelona’s Borne district, down to its facades, dividing partitions and roof. What was remaining is a 15 meter large void revealing a composition of all forms of bricks and stones organized with no clear order or composition. Inside of this void, Raul Sanchez Architects inserted a contemporary interior.

&#13
José Hevia
&#13

A few new flooring are organized by a spiral staircase that operates the overall height of the home with out touching its partitions at any time. The stairs are painted white in look for of a sure content  abstraction. White lacquered wooden ceilings even more boost this.

&#13
José Hevia
&#13

The flooring are supported by beams that run amongst the dividing partitions. A sheet of glass creates a separation between the floors and the facade to emphasize the distinction involving aged and new.

&#13
José Hevia
&#13

From base to top rated, the making properties a kitchen and eating place, residing area, bathroom and dressing room, bedroom, and a rooftop terrace.

&#13
José Hevia
&#13

In distinction to the tough walls of exposed brick, the new components have a refined materiality. Warm oak wooden flooring are combined with white microcement, hydraulic mosaic and brass facts.

&#13
José Hevia
&#13

The installations are bundled in 7 stainless metal cylinders that operate the entire height. 6 are employed to carry out the electrical, ventilation, plumbing, extraction, sanitation, air conditioning and telecommunications installations, leaving a single vacant for long run needs.

&#13
José Hevia
&#13

With the exact future proofing versatility in intellect Raul Sanchez Architects, with the exception of the kitchen and bathroom fittings, saved all floors unoccupied to make it possible for for quick adaptation more than time.

&#13
José Hevia
&#13

A skylight floods the interiors with organic mild managing down the stairwell right up until the cheapest ranges. The glass floor in front of the home windows gives an impression of the full top of the facade.

&#13
José Hevia
&#13

The principal facade was rehabilitated by way of strict dictates of the heritage commission. At the entrance, rules permitted for some creativity. A 3-dimensional style of rhombuses and triangles concluded with 3 varieties of aluminum mark the entry to the setting up.

&#13
José Hevia
&#13



Source backlink

happywheels4game.com © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.