June 26, 2022

happy-House

The home veterans

The house recast

1 min read


The homeowners, a retired few, approached Studio Ben Allen to rethink the piecemeal rear façade of their end of terrace Victorian dwelling in north London and to provide a new kitchen area and two new bogs – just one to be on the ground ground and accessible. The architects have been eager to think about how the extension could reveal exemplarily use of pigmented patterned concrete as both framework and architectural complete. Environmentally friendly patterned columns and beams develop a framework for the salmon color structural wall panels of the 1st-flooring toilet. Internally the use of pigmented concrete proceeds – with stairs, counters, sink, flooring, benches, bathtub and washbasin all forged in pigmented concrete. A next concept is the use of louvered vaulted ceilings with carry diffuse mild down into equally the kitchen area and bathroom. A double top place connects the new floor flooring spaces with a new mezzanine on the initially floor which in turn is linked to the primary stair. This void enables light-weight to penetrate deep into the home although also developing visible and aural connections as a result of the residence.
The creativity! The curves! The colours!

Undertaking Group: Ben Allen, Omar Ghazal (venture chief) / Structural Engineer: Entuitive / Landscaping: Daniel Bell Landskap / Structural and exterior concrete: Cornish Concrete / Inside Concrete: Concreations / Metalwork: Fish Fabrications / Pictures: French+Tye



Resource website link

happywheels4game.com © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.