June 15, 2021

happy-House

The home veterans

wooden packing containers form the interior of this renovated mezzanine condominium by vora in barcelona

2 min read

within just the community of poblenou, in barcelona, architecture studio vora has concluded the refurbishment of an aged retail outlet, turning it into a home with an integrated filming studio for a couple of gurus. crafted in 1906 as a modest place with a mezzanine and a yard, the structure has been re-created to dwelling an extended residing setting alongside with a workspace for the occupants. 

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona
all visuals by adrià goula

 

 

during the refurbishment, vora made the decision to generate a double house opening following to the rear façade, consequently permitting direct normal light to illuminate the entire condominium. the filming studio is placed less than the terrace, which is the darkest and consequently most appropriate space, and is built to be related to the dwelling room, to facilitate the citizens who operate from house. the floor ground concentrates the prevalent regions, whilst the initial ground allocates the bedroom. the staircase is mounted at the corner, making a direct hyperlink involving the living home and the terrace.

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

 

 

the configuration of the interior space is accomplished with the use of picket bins that consist of different features (bogs, closets, mattress), hence building a fluid but articulated place. on the initially floor, these bins do not achieve the ceiling, making it possible for a total perception of room. in the meantime, the principal circulation of the residence is arranged around the residing room: the ascent to the terrace, the back gallery and an open walkway to access the bedrooms. 

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

 

 

stairs, walkways, and railings are constructed on steelworks, and are fashioned to be purposely slim, virtually non-existent. in addition to these trim railings, some sections of sheet metal type curved sections that match the truncated geometry of the plan. as significantly as finishes are worried, the design and style combines plastered walls with painted masonry to entire the gentle inside. the flooring will take shape as continuous microcement, and the containers are constructed with plywood with birch complete. in the entrance area, outdoors, and on the terrace, the pure colors of the masonry have been preserved, unpainted.

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

wooden boxes form the interior of this renovated mezzanine apartment by vora in barcelona

 

 

project data:

 

title: dan and imma’s apartment 
architects: vora (pere buil, toni riba)
challenge workforce: zoí casimiro, marina pina, pol bosch, aleksandra mazewska
contractor: fórneas-guida
site: carrer roc boronat. barcelona
spot: 110 sqm (1184 sqft)

myrto katsikopoulou I designboom

may perhaps 01, 2021

happywheels4game.com © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.